Tokumaru - Head Jaapani maitsed
Tokumaru Ramen & Gyoza ENG
  • Meistä
  • Delivery
  • Menu
  • Lounasmenu
  • Tunne japanilainen keittiö!
  • Yhteystiedot
 
 

Tunne japanilainen keittiö!

 
tokumaru_veebi-illustratsioonid-02.png
 
 

Mitä on ramen?

Ramen on perinteinen japanilainen nuudelikeittoruoka, jota tarjoamme monilla eri lisukkeilla. Suosittu ruoka saapui Japaniin 1800-luvun puolivälissä Kiinasta. Herkullisen ruuan tuoreet nuudelit valmistamme itse käsin ja keiton kanalle ja sianlihalle perustuvan liemen keitämme itse seuraten Tokumarun pääkokin Daigo Takagin perinteistä perhereseptiä. Keiton liemi sekoitetaan viimeistellyn ja vivahteikkaan maun saavuttamiseksi sinisimpukka-, miso tai muun japanilaiselle keittiölle tyypillisen liemen kanssa, jonka kokkimme myös keittävät paikan päällä. Tokumarun valikoimassa on kasvissyöjille kaksi ramenia kasvisliemellä.

 
 
 

Mikä on gyoza?

Gyozat ovat perinteisiä jauhelihalla ja kasviksilla täytettyjä nyyttejä, jotka keksittiin Kiinassa noin 150 jKr. Japaniin täytetyt nyytit saapuivat 1600-luvulla, ja erityisen suosituiksi ne muuttuivat Shōwa-kaudella 1900-luvun alkupuoliskolla. Tokumarun ansiosta nyt myös Suomessa on mahdollista nauttia rakastettuja gyozoja. Meidän gyozamme on tehty käsin ja kypsennetty erityisellä grillauslevyllä. Menustamme löydätte gyozoja monella erilaisella jännittävällä täytteellä – kokeile eri makuja ja ylläty!

 
tokumaru_veebi-illustratsioonid-01.png
 
 

Mitä on don?

Don on japanilainen kulhoruoka, jonka alimmainen kerros on riisiä ja päällimmäiset kerrokset koostuvat eritavoilla valmistetusta kalasta, lihasta, kasviksista tai muusta toivotusta raaka-aineesta. Don on Japanissa suhteellisen uusi asia, joka alkoi leviämään 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Koska monen raaka-aineen laittaminen yhteen kulhoon oli vastaan japanilaisten aikaisempia ruokatapoja, don ei ollut aluksi erityisen suosittu. Nykyään tästä japanilaisesta ruuasta on saatavilla yli 50 erilaista versiota, joista laajan valikoiman voi löytää Tokumarun menusta.

 
tokumaru_veebi-illustratsioonid-04.jpg
 
 

Mikä on edamame?

Edamame on soijapapulajike, joka poimitaan nuorena. Edamame on erittäin maukas kasvisruoka, joka on helposti sulava ja hyvä, laadukkaan proteiinin lähde. Tässä kauniissa vihreässä pavussa on myös hyödyllisiä kuituja ja mineraaleja. Tokumarussa on saatavilla suolavedessä höyrytettyjä edamameja. Kysy myös tulista versiota!

 
tokumaru_veebi-illustratsioonid-10.jpg

Millainen on hyvä soijakastike?

Tokumaru käyttää keittiössään vain Shibanuma-soijakastiketta, jota on Japanissa tuotettu jo 18 sukupolven ajan eli 320 vuotta. Tämän erityisen kastikkeen keksi vuonna 1688 Shozaemon Shibanuma. Soijakastikkeen miellyttävä rikkaan ja vivahteikkaan maun ja aromin salaisuus on laadukas Ibarakin alueelta tuleva tuoreaines ja kastikkeen kypsyttäminen erityisissä puisissa vadeissa. Shibanuman soijakastiketta pidetään yhtenä Japanin parhaista.

 

 

 

Vieraile myös Viron Tokumarun kotisivuilla:

 
Tokumaru Eesti